Niet Willy Lemaire maar wel Katrien Descamps wordt nieuw gemeenteraadslid in Ieper

Redactie KW

Niet ‘marathonman’ Willy Lemaire maar wel Katrien Descamps zal op maandag 5 september de eed afleggen als nieuw gemeenteraadslid, in opvolging van Christine Verbeke. Hiermee wordt het vrij ingewikkelde kartelakkoord dat na de verkiezingen tussen CD&V en N-VA werd opgesteld, minutieus nageleefd.

Willy Lemaire (N-VA) en Katrien Descamps (CD&V) strandden na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 met slechts enkele stemmen verschil op de opvolgersplaatsen van de kartellijst. Willy, die het eerst in beeld kwam, kreeg toen een zitje in de OCMW-raad, onder de voorwaarde evenwel dat hij dit niet mocht combineren met een gemeenteraadszetel indien er een zou vrijkomen. Nu het dus zover is, moet hij kiezen en hij kiest voor het OCMW. Waardoor Katrien Descamps dus op maandag 5 september de eed zal afleggen als nieuw gemeenteraadslid en het de verhoudingen tussen CD&V en N-VA niet gewijzigd worden binnen de gemeenteraadsfractie.

Katrien Descamps (33) is getrouwd met Kris D’Huysser, kantoordirecteur bij De Streekkrant, beroepshalve is ze lerares wiskunde in het Sint-Jozefscollege in Wervik. Het gezin heeft twee kinderen. Ze behoort tot de ACW-strekking en haar interesse voor de politiek ontlook al op jonge leeftijd door vaak mee te gaan met haar vader Marc, destijds een belangrijk CVP-voorman in Langemark-Poelkapelle. (JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 5 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier