Niet welkom in vrijzinnig centrum De Fakkel Bredene na doopsel

Redactie KW

De familie Torney uit Bredene is niet welkom in het vrijzinnig centrum De Fakkel voor het doopfeest – al noemen ze het zelf een babyborrel – van hun kleinkind dat straks geboren wordt. “Onverdraagzaam”, vinden de grootouders. “Neen, consequent”, zegt voorzitter VC Etienne Vercarre.

]Binnenkort wordt het vierde kleinkind van Annie Vanlerberghe en Donald Torney geboren. De grootouders zijn allebei vrijzinnig, maar het kindje van hun dochter zal worden gedoopt. Om de komst van de baby en tevens het doopsel te vieren hadden ze al het vrijzinnig centrum De Fakkel gehuurd. Dat kan voor leden, zoals Annie en Donald, tegen een vriendenprijsje.

De Bredenaars hebben zich nu versproken tegenover het bestuur van De Fakkel, door niet alleen te alluderen op de babyborrel, maar ook op het doopfeest. En daarvoor zijn ze er niet welkom. “We zijn al jaren lid van het vrijzinnig centrum”, zeggen de grootouders ontgoocheld . “We vinden dit echt onverdraagzaam.”

“Niet onverdraagzaam, maar consequent”, antwoordt Etienne Vercarre. “In ons centrum kunnen alleen vrijzinnige feesten, als Lentefeest en burgerlijk huwelijk, worden gevierd. De Fakkel huren kan dan voor een lage prijs en onze vrijwilligers en bestuursleden zorgen daarbij voor de bediening.”

Annie Vanlerberghe en Donald Torney hebben intussen een nieuwe locatie gevonden. “Waar we wel welkom zijn”, luidt het bij de grootouders.

(KM/MM/LIN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier