Niet iederéén is fan van Ieperse held van So You Think You Can Dance

Redactie KW

Straks start het nieuwe seizoen van dansschool Da Jump in Ieper. Ze doen dat niet in het aangekochte gebouw langs de Frenchlaan, maar wel langs de Brugseweg.

Onciny (27) en Sinerjey (25) Meyfroodt zouden het nieuwe dansschooljaar eigenlijk aanvatten in de Frenchlaan, maar doordat buren daar met een petitie een tijdelijk stokje voor staken, moesten ze op zoek naar een tussentijdse oplossing. Die vonden ze langs de Brugseweg. Op termijn willen ze alsnog hun intrek nemen in de Frenchlaan, want intussen keurde het stadsbestuur hun bouwvergunning wel goed.

“De mensen die de petitie opstelden – wellicht de buren – beschuldigden mijn broer van fraude en stuurden leugens de wereld in dat we er een nachtclub of discotheek wilden maken”, vertelt Onciny. “We hoorden zelfs dat we failliet zouden zijn.” In de Frenchlaan hebben de broers Meyfroodt hun voorgevel dan ook aangepast met een affiche. “Dat is ons antwoord op de vele onzinverhalen die de voorbije maanden over ons circuleerden. Het is een boodschap aan onze buren.”

(JL)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier