Niels Destadsbader zegt kindermuziek vaarwel

Redactie KW

Als Ronaldinho heeft hij zaterdag zijn allerlaatste voetbalkunstjes vertoond (‘FC De Kampioenen’, weet je wel), maar er is op tv nog genoeg Niels Destadsbader voor iedereen.

Dit najaar mag je je op Ketnet aan een nieuwe telenovelle verwachten, met Niels in de hoofdrol, en van de Studio 100-serie ‘Amika’ wordt deze zomer een afgeleide gedraaid. En toch wordt 2011 voor de Deerlijkenaar vooral het jaar van de muziek. Een volledig interview staat in Krant van West-Vlaanderen, enkele quotes krijg je hier al.

Over z’n vriendin :

„Anneleen en ik zijn intussen vier jaar samen en we zijn nog altijd heel gelukkig. Het voordeel is dat wij al samen waren nog voor alles begon. Ze weet dus heel goed wat het is en – vooral – wat het niet is. Want het is ook veel show. Plus: Anneleen is zelf ook heel druk bezig en ambitieus. Zij is trots op mij, maar ik ben minstens even trots op haar. Anneleen werkt nu voor Marie-Jo, van de soutiens (grijnst.”

Wat hij was geworden als het niks werd op tv of in de muziek :

„Geen idee. Wat ik nu doe, daar droom ik al van toen ik een kleine jongen was. In vriendenboekjes schreef ik altijd bij de vraag wat ik later wou worden ‘acteur’. Of ‘garagist’ (lacht). Met dank aan Jacques Vermeire, ofte DDT, van wie ik toen dacht dat ie écht garagist was. Nu weet ik wel beter – en ik weet ook dat er aan mij geen goeie garagist verloren is gegaan. Toen ik achttien was, heb ik deelgenomen aan het ingangsexamen van het conservatorium en ik was er niet door. Ik weet nog hoe hard dat toen is aangekomen, als een deur in mijn gezicht. Toen heb ik even moeten nadenken over hoe het verder moest – ik heb in die tijd zes maanden sportschoenen verkocht, en die job lag me wel: verkoper, vertegenwoordiger…”

(Mico)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier