Niels Destadsbader gelast geplande concerten van de zomer af

Redactie KW

Niels Destadsbader zal komende zomer niet meer optreden met zijn liveband. Enkele weken geleden kwam bij een auto-ongeval vaste bassist en vriend Robbie van Eeckhout om het leven.

Niels en de overige bandleden waren unaniem in hun gevoel de tijd te willen nemen om dit drama te verwerken. De reeks optredens die vanaf volgende maand gepland stond, komt daarbij veel te vroeg.

Tijd nodig

“Onze kracht is altijd geweest dat we met ontzettend veel goesting op een podium stonden”, aldus Destadsbader. “Zowel bij mezelf als bij de mannen van de band ontbreekt die nu volkomen. Samen hebben we daarom de beslissing genomen om pas weer terug op te treden als we ons publiek weer de show kunnen geven die ze van ons gewend zijn. Dat zal tijd nodig hebben.”

Nieuwe nummers

De beslissing betekent voorlopig niet het einde van de muzikale carrière van Niels Destadsbader. In een tempo dat past bij het voltrokken drama zullen Niels en zijn band de komende periode het repetitieproces gaan oppakken en gaan werken aan nieuwe nummers. Wanneer er eventueel terug optredens op het programma zullen staan, is voorlopig niet bekend.

Helemaal weg van jou

Medio april zou ‘Helemaal weg van jou’; de nieuwe single van Niels Destadsbader verschijnen. De release werd vanwege het overlijden van Robbie van Eeckhout uitgesteld. Omdat alle voorbereidingen voor de nieuwe single getroffen waren, zal deze op 14 mei alsnog op de markt gebracht worden. Gezien de omstandigheden is wel gekozen voor een sobere release. Dit betekent dat ‘Helemaal weg van jou’ enkel downloadbaar is via iTunes en dat er verder geen promo-activiteiten zullen plaatsvinden rondom deze release.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier