Niels Dedier uit Brugge naar Europese finale van prestigieuze kookwedstrijd

Redactie KW

De jonge Bruggeling Niels Dedier mag begin mei naar Stockholm voor de Europese finale van de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or.

Kok Peter Asaert mag in mei ons land gaan vertegenwoordigen op de Europese finale van de Bocuse d’Or, een tweejaarlijkse kookwedstrijd op topniveau. Asaert heeft een restaurant in Kasteel Viteux in De Pinte en werd geboren in Maldegem. Hij haalde het vandaag in Brussel van drie andere kandidaten.

Daarnaast mag ons land ook één commis afvaardigen. Daarvoor waren in de Belgische finale vandaag nog drie gegadigden overgebleven. Bruggeling Niels Dedier, student aan Hotelschool Spermalie in Brugge, won de nationale finale.

De Belgische jury werd vandaag geleid door topchef Peter Goossens, die zo’n twintig jaar geleden nog Peter Asaert tot zijn personeel mocht rekenen.

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier