Nick Ervinck wint award voor professioneel talent bij Rodenbach-fonds

De jonge kunstenaar Nick Ervinck uit Kortemark heeft de award voor professioneel talent gewonnen van het Rodenbach-fonds.
Redactie KW

De jonge kunstenaar Nick Ervinck uit Kortemark heeft de award voor professioneel talent gewonnen van het Rodenbach-fonds. Dat fonds is gesticht door brouwerij Palm, waar Rodenbach nu toe behoort, om jonge beeldende kunstenaars te stimuleren. Ervinck werd gekozen uit 175 kandidaten, en krijgt de hoofdprijs van 15.000 euro.

Nick Ervinck, 27 jaar en uit Kortemark, ontwerpt monumentale sculpturen, huisjes met minuscule baksteentjes die hij zelf in elkaar metst, en experimentele 3D-animaties. De jury van het Rodenbach-fonds, onder voorzitterschap van Jan Hoet, koos hem als eerste winnaar van de award voor Professioneel Talent.

Ervinck wil alle tekeningen en maquettes die hij ontwerpt, ook echt uitvoeren. Grote werken, met dimensies van 15 meter op 15 zijn geen uitzondering. De centen zijn dan ook welkom. Dat de prijs van een bedrijf komt, stoort de kunstenaar niet. Hij moest dan ook geen toegevingen doen, zoals sommige bedrijven die artiesten steunen, wél durven vragen.

Het werk van Nick Ervinck wordt naar aanleiding van de award, samen met dat van de andere vijf laureaten, tentoongesteld in het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Gent. Brouwerij Palm wil elk jaar zo’n award uitreiken aan jonge beeldende kunstenaars.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier