Nic Balthazar neemt tweede Big Ask-clip op

Redactie KW

Regisseur en televisiemaker Nic Balthazar wil op 29 augustus minstens 10.000 mensen samenbrengen op het Klein Strand in Oostende. Met hen wil hij voor de tweede keer een “Big Ask”-filmpje opnemen, dat politici moet overtuigen om dringend actie te ondernemen in de strijd tegen klimaatverandering.

“The Big Ask” is een internationale campagne van Friends of the Earth. De campagnenaam slaat op de vraag om een sterke klimaatwet die ervoor moet zorgen dat de broeikasgasemissies tegen 2050 met 90 procent gereduceerd
worden.

In augustus vorig jaar nam Balthazar op het strand van Oostende voor de eerste keer een Big Ask-filmpje op. Daarin figureerden zowat 6.000 vrijwilligers. Dit jaar mikt hij met “The Big Ask again” op minstens 10.000 deelnemers. De bedoeling is hen op één namiddag een choreografie aan te leren en die daarna uit te voeren in een “wervelend Bollywood-spektakel”. Les Ballets C de la B en choreograaf Koen Augustijnen staan in voor de regie.

De datum 29 augustus is geen toeval. Precies honderd dagen later vindt in Kopenhagen een internationale top plaats waar een opvolger voor het Kyotoprotocol in de steigers moet worden gezet. Het filmpje van The Big Ask again zal vanaf november in tien talen wereldwijd verspreid worden om “politici duidelijk te maken dat falen in Kopenhagen geen optie is”.

Voor het evenement in Oostende hebben weervrouwen Sabine Hagedoren en Jill Peeters alvast een promofilmpje opgenomen. Op de dag zelf zullen onder anderen Peter Van de Veire, Buscemi, Murielle Scherre, Lieven Verstraeten, Lady Linn, Yevgueni en Luc De Vos aanwezig zijn.

Alle informatie over The Big Ask again, ook de praktische gegevens over de opnames, is terug te vinden op de website www.thebigaskagain.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier