Nepfotograaf op pad?

Redactie KW

Een jong gezin uit Roeselare kreeg vorige week een fotograaf over de vloer, om hun pasgeboren kindje op de gevoelige plaat te zetten. Na zijn vertrek liet hij echter niets meer van zich horen. Het bleek ook dat de man foutieve referenties gaf.

Een jong gezin uit Roeselare, dat eind maart hun baby mocht verwelkomen, kreeg echter vorige week donderdag een fotograaf over de vloer, bij hen thuis zelf. Dus naast de fotograaf die Krant van West-Vlaanderen in de kraamkliniek op bezoek stuurt, of iemand van het Stedelijk Ziekenhuis zelf.

Valse referenties

„De man in kwestie vertelde dat hij onze gegevens gekregen had van De Roze Doos (een promotiepakket dat gratis wordt aangeboden aan jonge ouders, nvdr)”, vertelt de jonge moeder. “Achteraf bleek dat niet te kloppen, maar op het moment zelf stel je je daar weinig vragen bij. Hij nam foto’s van ons kind en de doopsuiker en vertrok met de belofte om de volgende dag opnieuw langs te komen met de foto’s.” Sindsdien zag het gezin hem niet meer.

Verwarring troef

Als het gaat om een professionele fotograaf, dan gaat hij over de schreef door verkeerde referenties te geven en geen gegevens achter te laten. „Als het gaat om een inbreker, dan heeft hij in elk geval niet veel gezien. Maar toch… het idee dat iemand hier is binnengeweest en foto’s heeft genomen zonder dat we daar achteraf iets van horen, wringt toch wel bij ons…

(BVB)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 16 april 2010

>> Ook iets dergelijks meegemaakt of meer info die dit kan uitklaren? Laat het gerust weten via frederic.vansteenkiste@kw.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier