Nepal start onderzoek naar gruwelijke dood van toeriste Debbie Maveau uit Desselgem

Redactie KW

De Nepalese politie heeft dinsdag een onderzoek geopend naar de dood van de Belgische toeriste Debbie Maveau (23) uit Desselgem. Haar lijk werd op 14 juni teruggevonden in het Langtang National Park, in de kant van een weg waar vaak wandelaars passeren. Dat liet de Tibetaanse politie weten. Haar verdwijning was tien dagen eerder gemeld.

Inspecteur Bhakta Sunuwar zei aan het Franse persagentschap AFP dat hij nog geen aanknopingspunt heeft. Diefstal lijkt onwaarschijnlijk, omdat de politie een fototoestel en geld terugvond in de buurt van het lijk. Ook verkrachting wordt uitgesloten, omdat het slachtoffer haar ondergoed nog droeg.

Eerder geweld

“De plaatselijke bevolking helpt niet bij het onderzoek”, aldus de inspecteur. “Ze zeggen allemaal dat ze niets gezien hebben. We weten enkel dat ze met de bus van Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, naar Dhunche, een stad in het noorden, reisde. Geen van de chauffeurs bevestigde haar gezien te hebben.”

Eerder geweld in de nationale parken in de Himalaya heeft ertoe geleid dat de Amerikaanse ambassade reizigers afraadt om alleen door het gebied te trekken.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier