Nelly Rebry krijgt kassei als eerbetoon voor haar vader Gaston Rebry, de kasseienvreter

Redactie KW

Op het gemeentehuis van Ledegem reikten ‘Les Amis de Paris-Roubaix’ postuum een kassei uit aan Nelly Rebry, de dochter van de legendarische wielercrack Gaston Rebry. Nelly toonde zich heel ontroerd door deze hulde en dankte uitvoerig de schenkers.

Gaston Rebry was voor de Tweede Wereldoorlog een bekende wielrenner in Vlaanderen, met tal van overwinningen en ereplaatsen in grote klassiekers en ronden. Gaston is afkomstig van Rollegem-Kapelle en enkele jaren geleden werd hij ereburger van de gemeente Ledegem.

Gaston was ook driemaal winnaar van de klassieker Paris-Roubaix en dat leverde de ‘locomotief’ of de ‘Buldog’, de namen die hij van grote publiek kreeg, de titel van de eerste ‘monsieur Paris-Roubaix’ op. Gaston nam 14 keer deel aan deze helleklassieker en kwam 6 keer op het podium. In 1931, 1934 en 1935 won hij.

In Frankrijk werd in 1977 de vereniging ‘Les amis de Paris- Roubaix’ opgericht. Ze wil de kasseiwegen in ere houden en onderhouden, maar ook de symbolische kassei overhandigen aan alle winnaars die er nog geen kregen. (LDE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare en Izegem van vrijdag 28 juni 2013.

Nelly Rebry krijgt kassei als eerbetoon voor haar vader Gaston Rebry, de kasseienvreter

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier