Negationist naar psychiatrische afdeling

Redactie KW

Het parket van Kortrijk heeft Herbert Verbeke laten opnemen in de psychiatrische afdeling van de gevangenis in Brugge. De negationist had zich vrijdagavond verschanst in een kopiezaak in het centrum en hield urenlang de politie bezig totdat een gespecialiseerd team hem overmeesterde.

Volgens het parket van Kortrijk is er een vonnis waarbij zijn internering was opgelegd. Dat was voorlopig nog niet uitgevoerd. In afwachting van een beslissing door de aangewezen commissie werd hij in Brugge opgenomen wegens niet naleving van de voorwaarden.

In de loop van vrijdagmiddag kreeg de politie een oproep binnen dat er problemen werden verwacht met Herbert Verbeke. De man, die bekendstaat als een labiel persoon, had blijkbaar eerder deze week moeilijkheden met zijn Filipijnse schoonzus. De ruzie kwam vrijdag tot een hoogtepunt.

Herbert Verbeke is geen onbekende voor het gerecht. Zo veroordeelde de Antwerpse correctionele rechtbank hem en zijn broer Sigfried in 2004 tot een jaar cel met uitstel voor negationisme. De man werd in 2004 ook vervolgd voor het belagen van Maya Detiège, sp.a-parlementslid en dochter van gewezen Antwerps burgemeester Leona Detiège. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier