Negatief advies zet domper op realisatie cultureel centrum in Lauwe

© GF
Redactie KW

Stedenbouw geeft een ongunstig advies voor de bouw van de eerste flats in het bestek van het masterplan Lauwe aan de Leie. Hierdoor dreigt ook de realisatie van het nieuwe cultureel centrum van Lauwe op de lange baan geschoven te worden.

Het ongunstig advies komt er na klacht van het ingenieursbureau Sicoplan, dat in de onmiddellijke buurt is gevestigd. Sicoplan vreest wateroverlast eenmaal de flats zijn opgetrokken. Die zullen drie tot vier meter hoger liggen dan het gebouw van Sicoplan.

270 wooneenheden

Het masterplan Lauwe aan de Leie situeert zich op de gronden van het textielbedrijf De Witte Lietaer. Het site is 15 hectare groot, waarvan 7 hectare groen. Voor het ambitieuse plan tekent de Antwerpse projectontwikkelaar DCB. Die voorziet op termijn 270 woongelegenheden.

Waterstudie

DCB wil in de eerste fase 49 flats (foto) bouwen. Stad Menen stapt deels mee in het project en krijgt een stuk grond voor de bouw van het langverwachte cultureel centrum annex ontmoetingscentrum. Normaliter zou de bouw dit jaar aanvangen. Dat zal niet het geval zijn. Stad Menen wil eerst nog een waterstudie laten uitvoeren.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier