Negatief advies windmolens Electrabel langs E17 in Rekkem

Redactie KW

Het stadsbestuur van Menen adviseert negatief voor de bouw van twee van de drie windmolens langs de E17 in Rekkem. Een derde windmolen staat op Kortrijks grondgebied.

“Het betreft een advies na onderzoek van onze milieudienst. We stellen inbreuken vast in verband met het geluid en de slagschaduw. Zo zouden de geluidsnormen die ‘s nachts gelden, overschreden worden. Wat is het economische nut als je elke nacht de windmolens moet afleggen? Op het terrein loopt ook een ondergrondse aardgasleiding van Fluxys. In de plannen wordt gewag gemaakt om de leiding te verleggen, maar die plannen zijn te vaag. Als stad zijn wij niet tegen windmolens, want de zone is eigenlijk wel geschikt voor het bouwen van windmolens”, aldus schepen Mieke Syssauw (Open VLD).

De dienst Ruimtelijke Ordening moet binnen enkele weken ook nog een advies formuleren. De plannen van Electrabel om drie windmolens te bouwen, haalden eerder al het nieuws nadat bekend raakte dat tien omwonende gezinnen twintig jaar lang een vergoeding van 5.000 euro per jaar ontvangen. Dat zorgde voor heel wat deining.

(XC – foto XC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier