Negatief advies voor windmolens in Moorslede

Redactie KW

Als het aan het schepencollege van Moorslede ligt, komen er geen 9 windmolens in de gemeente. Het college geeft een negatief advies aan de provincie voor de toekenning van een milieuaanvraag.

In het advies wordt onder andere verwezen naar het hoge aantal bezwaarschriften die werden ingediend en naar het negatieve advies van de milieuraad.

Eind augustus werd het college van burgemeester en schepenen verrast door een project van NV Westwind voor het bouwen en uitbaten van 9 grote windturbines in de open ruimte tussen de kernen van Moorslede en Slypskapelle. Elke molen of turbine heeft een nominaal vermogen van 2.0MW tot 2.5Mw en heeft een hoogte van 125m.

2.000 bezwaarschriften

Voor het project moet een milieuvergunning en een stedenbouwkundige vergunning worden aangevraagd. Voor beide dossiers werd de gemeente belast met het openbaar onderzoek. Zowel voor het bouw- als voor het milieudossier kwamen er bijna 2.000 bezwaarschriften binnen.

Aangezien er voor de bouw van deze windturbines een milieu-vergunning klasse I vereist is ligt de beslissing bij de deputatie en moest de gemeente vooraf advies verlenen. Dat advies is dus negatief.

Er loopt ook nog een stedenbouwkundige vergunningsaanvraag bij het Vlaams Gewest , meer bepaald bij Ruimte Vlaanderen – Afdeling West-Vlaanderen. Hierover zal de gemeente later op de maand ook nog eens haar advies moeten uitbrengen.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier