Negatief advies van brandweer voor De Speelvogel

Een afdeling van de buitenschoolse kinderopvang van de stad Roeselare mag vanaf 1 mei maar 27 kinderen meer opvangen, in plaats van zo'n 60 nu.
Redactie KW

De Speelvogel, een afdeling van de buitenschoolse kinderopvang van de stad Roeselare, mag vanaf 1 mei maar 27 kinderen meer opvangen, in plaats van zo’n 60 nu. De brandweer heeft een negatief advies gegeven over het pand waarin de opvang plaatsvindt. En dat omdat Kind en Gezin, die de opvang subsidieert, nieuwe regels oplegt. Doordat de vloerconstructie van de bovenverdieping in hout is, en niet in beton, is het pand plots niet meer brandveilig, volgens Kind en Gezin.

Nieuw gebouw

De stad kocht ooit bouwgrond in Rumbeke, om er een nieuw gebouw te plaatsen, maar die plannen zitten voor onbepaalde tijd in de ijskast, de stad wil eerst een behoeftenonderzoek laten uitvoeren. Voor heel wat ouders wordt het dus afwachten, of ze na 1 mei nog opvang na de schooluren vinden.

De stad overlegt nu met enkele scholen, om opvang te kunnen organiseren in klassen, na de schooluren. Al is daar niet alle materiaal en speelgoed voorhanden zoals in de opvang zelf. Het stadsbestuur van Roeselare heeft ook vragen bij de regels die Kind en Gezin oplegt. (MD)

-Kijk vanavond vanaf 18 uur naar het nieuws op WTV voor een volledig verslag-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier