Negatief advies over klacht van watersportverenigingen tegen bouwplannen op de Kop van ‘t Sas.

Redactie KW

Slecht nieuws voor de watersportverenigingen die actief zijn op de spuikom in Oostende. De auditeur van de Raad van State geeft een negatief advies over de klacht die ze indienden tegen de bouwplannen op de kop van ‘t Sas. De watersportverenigingen zien de komst van een hoogbouw daar niet zitten. Ze vrezen dat het gebouw een windscherm zal vormen waardoor de spuikom verloren zal zijn voor de zeilsport.

Op de kop van ‘t Sas op de grens van Bredene en Oostende plant de gemeente Bredene op termijn een ambitieus stadsvernieuwingsproject van 12 verdiepingen met meer dan 600 nieuwe woongelegenheden. Maar dat zien de watersportverenigingen in de Spuikom niet zitten. Ze vechten het Ruimtelijk uitvoeringsplan aan dat hoogbouw toelaat aan bij de Raad van State.

Het RUP is intussen zowel door de gemeente Bredene als de provincie goedgekeurd. De auditeur adviseert nu de Raad van State om de klacht van de watersportverenigingen niet te volgen en dus de hoogbouw toe te laten. Volgens hem zijn de watersportverenigingen geen rechtstreeks betrokken partij. Het is uiteindelijk de raad van State die ten vroegste eind volgende maand een definitieve uitspraak doet. Al volgt die in de meeste gevallen wel het advies van de auditeur.

(TN/LD)

Meer in het Focus nieuws vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier