Negatief advies milieuvergunning Da Shake

Redactie KW

Het schepencollege van Kortrijk heeft een negatief advies gegeven over een milieuvergunning voor dancing Da Shake op de Pottelberg. Daardoor dreigt de sluiting voor de danstempel.

De directie Leefmilieu, Vergunningen en Subsidies verleent een negatief advies voor de verlenging van de milieuvergunning van Da Shake. Ze beroept zich daarvoor op een politierapport dat stelt dat de hinder en de verstoring van de openbare orde sinds 2008 gevoelig zijn toegenomen. Het rapport heeft het onder andere over vechtpartijen, straatraces, geluidsoverlast en afvalverspreiding. Op basis van dat rapport besliste het schepencollege om de milieuaanvraag niet te verlengen. Daardoor dreigt de sluiting voor de dancing op de Pottelberg.

Bij het dossier hoort ook heel wat politiek gekibbel. Op de vorige gemeenteraad stelde oppositielid Philippe De Coene een vraag over de problemen met Da Shake. Maar burgemeester Lieven Lybeer zei toen dat er niet meer overlast was dan voordien. Uit een politierapport blijkt nu dat het schepencollege al van 21 juli wist dat de problemen toegenomen waren.

(LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier