Neef slachtoffers schietpartij Meulebeke getuigt

Redactie KW

Al de hele week likt de Turkse gemeenschap haar wonden na de dubbele moord van vorige zaterdag. Ook Cevdet Aygün, een graag gezien figuur in Meulebeke, is in diepe rouw gedompeld. „Ugur en Süleyman waren mijn neven”, zucht hij. „Het is schandalig dat deze ruzie met een vuurgevecht moest eindigen, het kon toch ook op een serene manier uitgepraat worden? Mijn gedachten gaan ook uit naar de kinderen die het nu zonder hun papa moeten stellen.”

Cevdet Aygün (40) runt café De Nieuwe Leeuw op de Markt van Meulebeke en is het aanspreekpunt van de Turkse gemeenschap in Meulebeke. „Ik kan het maar niet geloven”, schudt hij het hoofd. De ruzie tussen beide families sleept al een tweetal jaar aan. „De ruzie zou op één enkel sms’je van Hassan naar Ugurs vrouw Semira gebaseerd zijn. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat zo’n banaal feit op een moordpartij kan uitdraaien? Volgens mij kon de ruzie ook op een serene manier opgelost worden, zonder pistoolschoten. We leven hier toch niet in Texas?”

„De ruzie zou op één enkel sms’je van Hassan naar Ugurs vrouw Semira gebaseerd zijn.”

Volgens Cevdet laaiden de gemoederen daags voor de dubbele moord al hoog op, in de Vuilputstraat. „Er werden al rake woorden heen en weer geslingerd, maar niemand die toen dacht dat er zich de dag nadien zo’n drama zou afspelen”, vervolgt hij. „Kort na de middag kregen enkele vrouwen van beide families ruzie en zij riepen hun mannen erbij om te bemiddelen. Nu wordt er gezegd dat Ugur Mesut met een mes zou bedreigd hebben, maar daar is volgens mij niks van aan. Daarvoor kende ik hem te goed. Maar ik had ook nooit verwacht dat Mesut naar een wapen zou grijpen, ik dacht dat hij compleet anders in elkaar stak.”

Cevdet kreeg het nieuws kort na de feiten te horen. „Mijn vrouw belde me op. Er was iets verschrikkelijks gebeurd, zei ze. Toen ik in de Vuilputstraat aankwam, stond ik te trillen op mijn benen. Mesut had tien kogels gelost op Süleyman en Ugur. Tien kogels! Toen ze al op de grond lagen, nam hij ze nog eens onder vuur. Hallucinant. Ugur had twee kinderen en Süleyman was de papa van vier. Zij moeten het zonder hun papa stellen. Maar ook Mesut heeft drie kinderen. Hun vader zit nu in de gevangenis. Dat zijn negen kinderen die hun papa kwijt zijn. Negen jonge levens die verwoest zijn”

(PVH – Foto DS)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 24 september 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier