Nederlanders winnen Europees kampioenschap barbecue in Torhout

Redactie KW

In Torhout vond dit weekend het Europees kampioenschap barbecue plaats. Een zestigtal teams was er aan de slag met de bereiding van een uitgebreid menu op de grill. De teams probeerden elkaar te overtroeven met culinaire hoogstandjes, want een barbecue heeft heel wat meer te bieden dan het klassieke worstje en varkensribbetje.

Het hele weekend zorgde de Europese top in Torhout voor spectaculaire kookdemonstraties. De mogelijkheden van de populaire bakmethode zijn enorm. Als je maar de regels van de kunst in de vingers hebt. “Barbecue dat is low en slow, werken op lage temperaturen onder de 160 graden. De kust is je vuur onder controle houden, zorgen voor een constante temperatuur en zeer veel geduld hebben. Zwart geblakerd en rauw van binnen dat is geen lekker eten.”, zegt wereldkampioen Kurt Deconinck uit Gistel.

Tijdens het EK moesten de deelnemers een vijftal gerechten op de barbecue klaarmaken. Er stonden vis, verschillende soorten vlees en een dessert op het wedstrijdmenu. De Europese titel ging naar het Dutch BBQ-Team uit Nederland.

(B.V./A.D.)

Meer vanavond op Focus en WTV vanaf 18u00. Bekijk de reportage ook via www.focus-wtv.tv

Nederlanders winnen Europees kampioenschap barbecue in Torhout

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier