Nederlanders krijgen tot drie jaar cel voor cannabisplantages in Kortrijk

Redactie KW

Vier Nederlanders, waaronder de neef van de Nederlandse voetballer Wesley Sneijder, zijn door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van één tot drie jaar. Zij waren betrokken bij twee cannabisplantages in Kortrijk.

De neef van de bekende international van Inter Milaan is een man van 45. Hij zit als enige nog in voorhechtenis in de cel en werd door Nederland aan ons land uitgeleverd. De speurders kwamen de cannabisplantages in de Bissegemsestraat en de Brugstraat in Kortrijk op het spoor nadat alerte huisbazen verdachte gedragingen hadden opgemerkt in hun pand. Ze zagen de huurders onder meer lampen en zilverpapier naar binnen sleuren. In de woningen bleken 211 en 500 weedplanten aanwezig.

Ook de huurster van het pand werd veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan de helft effectief. Samen met Ze kregen ook elk een boete van 2.750 euro en een verbeurdverklaring van 10.000 euro. Twee andere beklaagden kregen een straf en boete voor het verlenen van hand- en spandiensten.

(Belga/AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier