Nederlanders en evenementen maken kust tevreden over verlengd weekend

Redactie KW

Het grote aantal mensen, waaronder vele Nederlanders, dat dit weekend kwam deelnemen aan de evenementen aan de kust hebben voor een grote tevredenheid gezorgd bij de toeristische bedrijven aan de kust. Dat blijkt uit een rondvraag van Westtoer.

“De meeste hotels waren volgeboekt en we stelden andermaal vast dat ook heel wat tweedeverblijven waren bezet”, zegt Pieter Koten, regiomanager kust bij Westtoer.

Zowel in Oostende, Knokke-Heist en Blankenberge waren er nog weinig hotelkamers vrij. In Oostende vond dit verlengde weekend het Europees Kampioenschap Brassband plaats. In Blankenberge vond op 2 en 3 mei de Internationale Voettocht plaats. Zaterdag alleen schreven al 8.000 wandelaars in uit meer dan twintig landen.

“Het zonnige weer heeft veel volk naar de kust gelokt en wie naar zee kwam, was tevreden” zegt Pieter Koten. “Opvallend was de grote aanwezigheid van Nederlandse toeristen. In Nederland is er nog tot 5 mei vakantie. Veel noorderburen kozen voor de Belgische kust voor een korte vakantie. Ik hoorde dat ze niet alleen met de wagen maar ook per boot afzakten. Vooral in de Blankenbergse jachthaven meerden veel Nederlandse jachtjes aan.”

Door de drukte aan de kust wordt zondagavond een verhoogde verkeersdrukte verwacht richting binnenland. Wanneer de drukte zal starten, is nog niet bekend. De zon schijnt nog volop aan de kust en wellicht willen de toeristen daar zolang mogelijk van genieten. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier