Navid Sharifi uit Wielsbeke op vliegtuig naar Afghanistan

Redactie KW

Navid Sharifi is omstreeks 13 uur vertrokken naar Kaboel. De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen heeft vanmorgen het ultieme beroep tegen de uitwijzing afgewezen.

De Afghaanse vluchteling van 21 woont al 5 jaar in ons land, maar verblijft sinds juli in het gesloten centrum De Refuge in Brugge, in afwachting van zijn uitwijzing. Al een paar keer kreeg hij het bericht dat hij op een vliegtuig zou worden gezet. Ook gisteravond weer. Hij werd toen overgebracht naar een ander centrum dichtbij de luchthaven.

Familievete

De jongeman is al die tijd blijven vechten tegen zijn uitwijzing. Vorige week heeft hij via zijn advocaat nog een aanvraag tot regularisatie ingediend. Op vandaag komen alleen zieken daarvoor in aanmerking. Zijn advocaat wil ook het criterium werk laten meespelen. Uit het dossier van Navid Sharifi blijkt intussen dat hij in 2008 uit Iran is gevlucht nadat hij iemand verwondde bij een familievete.

Reacties

Navid is heel teleurgesteld. “Bedankt om mijn leven kapot te maken, Maggie,” zei hij vanmorgen aan de telefoon. Zijn advocaat blijft benadrukken dat Navid perfect geïntegreerd was. Hij wil zo snel mogelijk weer contact met zijn cliënt en nagaan wat er nog mogelijk is.

(BS/ND)

Navid Sharifi uit Wielsbeke op vliegtuig naar Afghanistan

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier