Natuurhulpcentrum uit Opglabbeek heeft krokodillen weggehaald uit villa in Lapscheure

© BELGA
Redactie KW

Speurders die in een villa in Lapscheure een huiszoeking uitvoerden in verband met een Duitse fraudezaak, troffen er 11 krokodillen en 1 alligator aan. Vanmiddag zijn alle dieren weggehaald door het Natuurhulpcentrum uit Opglabbeek.

Op vraag van het Duitse gerecht vielen de speurders vorige week binnen in een villa in het centrum van Lapscheure, bij Damme. De Duitsers vroegen in het kader van een fraudeonderzoek de aanhouding van de geseinde landgenoot Rolf D. Dat meldt De Morgen.

Ferrari

De speurders vonden tijdens de huiszoeking een Ferrari Daytona en achter twee afgesloten binnendeuren 11 levende nijlkrokodillen en één levende alligator. De onderzoeksrechter in Brugge hield de Duitser aan in het kader van het Duitse fraudeonderzoek. Rolf D. geeft over zijn krokodillen en de alligator een warrige uitleg. De Duitser beweert dat hij de beesten tijdelijk opvangt op vraag van een Duitse

controleur die de dieren zou hebben aangeslagen omdat ze in erbarmelijke omstandigheden werden gevangen gehouden.

Handel in dieren?

Nog volgens Rolf D. was het de bedoeling dat de krokodillen elders een definitieve thuis zouden krijgen. Het gerecht vermoedt dat hij de dieren verhandelde. De man had geen enkele vergunning om

krokodillen of alligators te verkopen.

Politie

De villa is geen eigendom van de Duitser. Hij woont in bij een vrouw die het huurt van een West-Vlaamse zakenman. Die wist niets af van krokodillen in zijn woning.

De krokodillen krijgen nu een tijdelijk onderdak in Opglabbeek. Het is de federale overheidsdienst Volksgezondheid die later moet beslissen wat er verder met hen moet gebeuren.

(Belga, foto’s Belga)

Natuurhulpcentrum uit Opglabbeek heeft krokodillen weggehaald uit villa in Lapscheure

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier