Nationale wedstrijd voor jonge paarden in Het Zilveren Spoor

Redactie KW

Op zondag 28 juni vindt de nationale wedstrijd voor jonge paarden plaats. The place to be hiervoor is hippisch centrum Het Zilveren Spoor in Moorsele.

Het gewest Roeselare tekent voor de organisatie. De rijverenigingen van Roeselare, Passendale, Izegem en Hooglede slaan hiervoor de handen in elkaar. Ze worden ook met hand- en spankracht ondersteund door Ardooie.

Doorheen alle Vlaamse provincies liepen de voorbije maanden de provinciale wedstrijden voor jonge paarden. Alle 4-, 5-, en 6-jarige paarden konden hun beste beentje voorzetten en zo punten verzamelen voor een nationale selectie. Er werd gesprongen bij de 4-jarigen en bij de 5- en 6-jarigen ook barrage gereden indien dubbel foutloos. Zo konden de beste paarden geselecteerd worden.

Op zondag 28 juni, vanaf 9 uur, barst de wedstrijd los. Op 3 verschillende springterreinen bekampen de springruiters elkaar. De accommodatie in het Zilveren Spoor is voor het springen uiteraard top. De dressuurruiters ontmoeten elkaar op de dressuurterreinen die enkele hectare groot zijn. De strijd zou moeten beslecht zijn rond 17 uur. De toegang tot dit alles bedraagt 5 euro en op de parking betaal je 2 euro per auto. Ruiters die er ter plaatse hun paard willen stallen, nemen hiervoor best contact op met het Zilveren Spoor zelf. Op hun website (http://www.zilverenspoor.com) vind je alle nodige info. (Joost Decorte)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 19 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier