Nationale Osteoporosecampagne gelanceerd in Knokke-Heist

Redactie KW

Met een mobiel medisch laboratorium en een tentendorp vol informatiestanden is zondag in Knokke-Heist de nationale osteoporosecampagne gelanceerd.

Osteoporose of botontkalking kan door preventie in veel gevallen worden vermeden. Daarom starten diverse partners een grootse campagne om de bevolking te informeren over deze chronische ziekte, die bij een derde van de vrouwen en een vijfde van de mannen ouder dan 50, botbreuken veroorzaakt.

Tijdens de campagne kan iedereen zich laten testen op het risico op osteoporose. Dat kan door een simpele test die amper enkele minuten duurt. Door een scan wordt de calciumgraad in de enkels gemeten. Aangepaste voeding en een dagelijkse portie beweging verhogen de weerstand tegen de ziekte.

Risicofactoren zijn leeftijd, de hoeveelheid beweging, de hoeveelheid calcium in de voeding, roken, alcoholgebruik, erfelijkheid, bepaalde ziektes, enzovoort.

De campagnekaravaan zal na Knokke-Heist zondag in oktober ook nog passeren in Damme, Hasselt, Leuven, Woluwe, Bergen, Kortrijk en Genk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier