Nationaal Tabaksmuseum in Wervik voortaan ook open in november en februari

Redactie KW

Het Nationaal Tabaksmuseum is voortaan ook open in november en februari. Het zal dus maar twee maanden in december en januari gesloten zijn. Vroeger was dat vier maanden. “Het museum is vaker en langer open op vraag van het stadsbestuur”, zegt deskundige Kris Deronne. “Er is vraag naar meer permanentie in de winter.”

Om in november volk te lokken is er heel de maand de fototentoonstelling ‘La Bella Roma’. Dit keer zocht men het voor een expositie in eigen rangen. Directeur Vincent Verbrugge stelt honderd zelfgenomen foto’s in Rome tentoon. “Ik fotografeerde er twee dagen in maart en juni”, zegt Vincent. “Het gaat niet om kunstfoto’s. Ik nam gewoon wat foto’s van gebouwen en plaatsen die me aanspraken. Bij iedere foto is er de nodige uitleg en ligt er ook een stuk uit de collectie van de Vrienden van het Tabaksmuseum. Op inventaris staan er momenteel 6.500 collectiestukken.”

Goeie zomer

De kwakkelzomer speelde in de kaart van het aantal bezoekers. “Omwille van dat soort weer was het aantal bezoekers in de zomer wel goed”, zegt Kris Deronne. Het Nationaal Tabaksmuseum is gesloten op maandag. Begin dit jaar werden de openingsuren uitgebreid. Het is op zaterdag en zondag ook toegankelijk van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur. Vroeger was het in het weekend alleen op zaterdag van 9 tot 13 uur open. Nu het museum vaker en langer open is, kwam er geen personeel bij. “Er is nu meer permanentie aan de balie terwijl het personeel vroeger meer achter hun bureel zat”, zegt Kris Deronne Inwoners van Wervik genieten gratis toegang tot het Nationaal Tabaksmuseum. Anderen betalen 3 euro.

(EDB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier