Nathalie Muylle vervangt Frans Dochy als schepen

Redactie KW

Na een kwarteeuw neemt Frans Dochy (61) op 31 januari afscheid als schepen. Hij wordt vervangen door CD&V-partijgenote Nathalie Muylle (40).

„Ik was het zeker niet moe, maar het is heel intens en ook mooi geweest. Je moet in alles vooruit kijken”, aldus Frans Dochy. „Mijn grote drijfveer is iets kunnen doen voor de mensen. Dat is veruit het belangrijkste”, vult Nathalie Muylle aan.

Eind deze maand zet schepen Frans Dochy (61) halfweg de legislatuur een stap terug. Een beslissing die hij kort na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2006 al nam. „In 2010 zou ik 25 jaar schepen zijn en na overleg thuis leek me dat een geschikt moment om mijn schepenmandaat op te splitsen en dat na drie jaar aan Nathalie over te laten. Nee, ik ben het zeker niet moe.”

Geen boerendochter

„Ik blijf trouwens gemeenteraadslid, maar het wordt vanzelfsprekend anders. Ik ben altijd landbouwer gebleven en het is bekend dat landbouwers zich aan elke situatie kunnen aanpassen. Dat zal nu niet anders zijn. Ik word 62, een mooie leeftijd om een stap terug te zetten en jongere mensen de kans te geven verder te groeien. Schepen zijn vergt veel, ook op het vlak van verantwoordelijkheid. Het was een heel drukke en intense periode. Het aantal schepencolleges dat ik miste – en dan enkel door ziekte – kan ik op twee handen tellen.”

Eind deze maand wordt Frans Dochy, schepen voor onder meer jeugd, patrimonium en milieu, opgevolgd door federaal volksvertegenwoordiger Nathalie Muylle, die zijn bevoegdheden overneemt. (LVA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 15 januari 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier