Natascha Dhooms uit Bavikhove finaliste modewedstrijd lingeriemerk Triumph

Redactie KW

Onlangs werden de Belgische finalisten van de vierde internationale Triumph-award wedstrijd bekend gemaakt. Van de zeven zijn er drie cursist in de opleiding lingerie/korsetterie bij Syntra West. Een van hen is Natascha Dhooms (38) uit Bavikhove

De Triumph Inspiration Award, kortweg TIA-award, is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door het lingeriemerk Triumph en daagt wereldwijd studenten uit om hun talent, artistieke visie en inspiratie om te zetten in het concept en design van een uniek lingeriestuk. De winnaar van de grote Belgische finale op 4 mei mag in juli naar de Wereldfinale van de TIA in Berlijn. “Ik ben geboeid door mode, het is eigenlijk een passie. Ik ben zeer tevreden en gelukkig, ik heb uren aan het ontwerp gewerkt en er slapeloze nachten aan overgehouden” lacht Natascha hartelijk. Na het middelbaar volgde ze drie jaar regentaat mode in Brugge en gaf les in onder meer Waregem en Kortrijk. Nu geeft ze mode-voeding-verzorging aan de 1e graad technisch en beroeps in de Middenschool de Pélichy in Izegem.

Pink glow

Voor de wedstrijd ontwierp ze voor de eerste keer een beha. Het ontwerp is maatwerk met deels naaimachinewerk en veel handwerk en kreeg de naam Pink Glow. “Ik heb me geïnspireerd op een foto van Jean Shrimpton, een Engels model en actrice uit de jaren zestig”, vertelt Natascha.

(PVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier