Napolitaan verdacht van brandstichting in Brugs restaurant

Redactie KW

De raadkamer van Brugge heeft de aanhouding van Mohamed A. (24) met een maand verlengd. De Napolitaan van Noord-Afrikaanse origine wordt verdacht van brandstichting in La Taverne Brugeoise op de Markt van Brugge. De man die in Knokke woont ontkent elke betrokkenheid.

Donderdagochtend 19 september ontstond er brand in het restaurant La Taverne Brugeoise. De brand was snel onder controle, maar het terras en het gelijkvloers liepen toch aanzienlijke schade op. De deskundige van het parket stelde vast dat er meerdere brandhaarden waren.

Luidkeelse begroeting in het Italiaans

Camerabeelden leidden al op donderdagmiddag tot de identificatie van Mohamed A. De Napolitaan geeft toe dat hij in het centrum van Brugge was, maar ontkent dat hij iets met de brandstichting te maken heeft. “Hopelijk zitten de camerabeelden tegen de volgende raadkamer in het dossier”, aldus zijn advocate Nadia Lorenzetti. “Dat zal mogelijk meer duidelijkheid brengen.”

Mohamed A. maakte eerder deze zomer al een opgemerkte passage in de Brugse rechtbank. Hij werd veroordeeld voor het uiten van doodsbedreigingen en zat in voorhechtenis op verdenking van valsmunterij. De flamboyante Napolitaan viel op door de volledige rechtszaal luidkeels in het Italiaans te begroeten. Op 17 september werd hij vrijgelaten uit de gevangenis, maar die vrijlating kon hij dus niet al te lang vieren.

Eerder al brand in ‘t Putje

Eind augustus werd al brand gesticht in het Brugse hotel ‘t Putje. Op dat moment zat de Napolitaan nog in de cel. Voor die feiten komt hij dus sowieso niet in aanmerking.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier