Napolitaan probeerde valse briefjes van 50 euro uit te geven in Brugge

Redactie KW

Een Napolitaan van Noord-Afrikaanse origine blijft een maand langer in de cel nadat hij in Brugge met valse briefjes van 50 euro probeerde te betalen. Dat heeft de Brugse raadkamer dinsdagochtend beslist. Mohamed A. (24) werd begin juli nog tot 18 maanden cel veroordeeld.

Afgelopen donderdag probeerde Mohamed A. in het stadscentrum van Brugge enkele keren met een vals briefje van 50 euro te betalen. Een handelaar had hem door en verwittigde de politie. Die stelden vast dat de Italiaan nog twee valse briefjes op zak had.

De jongeman die in Knokke-Heist woont, was niet aan zijn proefstuk toe. Op 3 juni maakte Mohamed A. niet voor de eerste keer amok in de Charlie Rockets in Brugge. In de bar van die jeugdherberg bedreigde hij Selahattin B. met de dood. Die bedreigingen zette hij kracht bij door wild met een steakmes te zwaaien. Via snelrecht werd A. begin juli al voor de rechter gebracht. Hij werd bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van 18 maanden. Zijn onmiddellijke aanhouding werd bovendien bevolen.

De kans is groot dat Mohamed A. nu verzet zal aantekenen tegen dat vonnis. In dat geval wordt de zaak binnenkort opnieuw behandeld voor de correctionele rechtbank van Brugge.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier