Namen van ontwerpers nieuwe gemeenteschool bekendgemaakt

Redactie KW

De vijf geselecteerde ontwerpers voor de bouw van de nieuwe gemeentelijke basisschool in Knokke zijn bekend. Het gaat om vijf Belgische bureaus. De school zal worden opgetrokken langs de Kalvekeetdijk op een stuk grond van circa twee hectare dat nu nog door de landbouw in gebruik is. De afdelingen De Vonk en Keuvelhoek van de Gemeentelijke Basisschool Knokke-Heist zullen er worden gecentraliseerd. De nieuwbouw moet klaar zijn tegen het schooljaar 2013-2014.

De vijf geselecteerde ontwerpers zijn De Smet Vermeulen Architecten bvba uit Gent, Nl Architects uit Amsterdam, Bogdan & Van Broeck Architects uit Brussel, TV Dierendonck-Blancke en L.U.S.T. architecten uit Gent en Matador uit Brussel. De vijf ontwerpers mogen nu een project uitwerken Daarna zal één van hen als laureaat worden geselecteerd.

Met de bouw van de nieuwe school is een investering gemoeid van 4,3 miljoen euro. Het gemeentebestuur neemt daarvan 70 procent voor haar rekening. De rest is afkomstig van subsidies van de Vlaamse overheid. (GW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier