Nachtopvang Oostende: SP.a wil provinciaal initiatief, CAW teleurgesteld

Redactie KW

Johan Vande Lanotte wil snel een provinciaal initiatief om dak- en thuislozen professioneler te helpen. Het SP.a-kopstuk wil komaf maken met allerlei lokale initiatieven om daklozen op te vangen. Hij pleit voor een bovenlokaal initiatief, vergelijkbaar met de vroegere landloperskolonies. Volgens hem is dat de oplossing om deze schrijnende vorm van armoede aan te pakken.

Vande Lanotte vindt dat Oostende al genoeg mensen met kansarmoede heeft. Hij wil daarom geen initiatief voor daklozen in z’n stad. Wel denkt hij aan West-Vlaamse leegstaande kazernes.

Tine Wyns, van het CAW en het team dat al vele jaren werkt met daklozen aan de kust, is erg teleurgesteld in de houding van de Oostendse SP.a. Het voorstel van Vande Lanotte om grotere daklozencentra te organiseren op bovenlokaal niveau vinden ze niet goed.

Ze noemt de Oostendse nachtopvang Imagine een schoolvoorbeeld van hoe mensen die het moeilijk hebben met de nachtopvang even op adem kunnen komen, zonder dat ze naar een plaats veraf worden gebracht.

Meer hierover? Klik op VIDEO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier