Nabestaanden slachtoffer in beroep tegen vrijspraak aanrijder

Redactie KW

De nabestaanden van Izegemnaar Wilfried Verschuere (62), die in oktober 2010 om het leven kwam bij een verkeersongeval in Ardooie, gaan in beroep tegen de vrijspraak van zijn 46-jarige aanrijder.

In maart oordeelde de politierechter dat wijlen WilfriedVerschuere als enige verantwoordelijk is voor het ongeval omdat hij geen voorrang verleend had toen hij vanuit een zijweg de Izegemsestraat kwam opgereden. Hoewel de 46-jarige aanrijder uit Meulebeke volgens de parketdeskundige 90 à 100 kilometer per uur reed waar hij slechts 70 mocht, was er volgens de politierechter geen oorzakelijk verband met de aanrijding.

De nabestaanden betwisten dit en lieten een tegenexpertise uitvoeren. Die wees uit dat de Meulebekenaar 115 per uur reed en dat zijn snelheid wel degelijk een rol heeft gespeeld bij het ongeval. “Indien hij aan de toegelaten snelheid gereden had zou de impact veel kleiner geweest zijn en zou er wellicht geen dode zijn gevallen,” zegt advocaat Alain Ghekiere. “Er is minstens sprake van een gedeelde verantwoordelijkheid.” Uitspraak volgt halfweg oktober.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier