Naast hotel ook bioscoop en fitness in voormalige gebouwe L&H

Redactie KW

Er beweegt wat op het voormalige Flanders Language Valley. Joris Ide wil in het vroegere L&H-gebouw een viersterrenhotel en jeugdherberg openen, met in totaal bijna 400 bedden, en Nick Delbeke van Dots wil van het Auris Center een horeca-, evenementen- en bioscoopcomplex maken. Daarvoor rekent hij op ene Ed van de Hurst, ook bekend als Bastiaan De Jeu, de fantast die eerder de Kosmos op de Rodeberg ‘kocht’.

Op 1 april vorig jaar nam Nick Delbeke (41) de Dots in het voormalige Auris Center over van Chris Bevernage. „Ik heb van in het begin het potentieel gezien van die locatie”, zegt Delbeke. Nick ziet het groot. „We hebben de toelating om evenementen te organiseren tot 1.000 personen op voorwaarde dat we als hoofdingang de toegang gebruiken die uitgerust is met een sas. In de aanpalende ruimte op het gelijkvloers van het Atrium zouden we graag nog een aantal andere horecazaken onderbrengen. Dat kan een sterrenzaak zijn, maar evengoed een wokrestaurant of pizzeria. Een Ierse pub of een autosportcafé moet eveneens kunnen. Verder zouden we graag iets doen rond sauna, fit- en wellness. Bovendien is er ook een auditorium met 230 zitjes waar we een bioscoop van kunnen maken of een zaal voor optredens voor een zittend publiek.”

“Logieslandschap hertekend”

Toeval of niet : van de week raakte ook bekend dat Joris Ide, via zijn NV Bremhove eigenaar van het voormalige L&H-gebouw, eveneens grootse plannen heeft. Ide gaf architecten van Buro II opdracht om plannen te ontwerpen om van het kantoorgebouw van 12.000 vierkante meter een viersterrenhotel en jeugdherberg te maken. Het nieuws doet nogal wat wenkbrauwen fronsen in Ieper. Stefaan Vanderstraete is zaakvoerder van drie bed & breakfasts in de binnenstad, goed voor 230 bedden. „Als die plannen realiteit worden, zullen ze het hele hotel- en logieslandschap in Ieper hertekenen.”

(SD/PJB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier