Naar de film kijken onder de zeespiegel

Redactie KW

Een bioscoopzaal onder zeeniveau is één van de initiatieven om de pier van Blankenberge weer op de kaart te zetten. Het markante gebouw werd na een grondige restauratie nooit meer de toeristische topattractie die het vroeger was. Maar de bioscoopzaal op de onderste verdieping van het piergebouw moeten voor een nieuwe impuls zorgen. Het Blankenbergse visitekaartje wordt voortaan als Belgium Pier gepromoot.

Vanaf dit weekend heeft Blankenberge weer een bioscoop. Volgens de uitbater is de Belgium Pier Cinema zelfs de enige zaal ter wereld onder de zeespiegel. De piercinema programmeert voor elk wat wils en kiest voor de nieuwste films. “Wij zullen films uitbrengen op hetzelfde moment als de nationale releases in de zalen in de grote steden. Dat betekent dat je hier op 21 juli op de nationale feestdag de fameuze Suske en Wiske film zal kunnen zien maar ook heel wat andere grote films”, aldus Christian Nolens van Belgium Pier.

De bioscoop is één van de initiatieven om de pier weer op de kaart zetten want het bouwwerk in zee heeft er geen te beste jaren opzitten. De pier opende 7 jaar geleden de deuren na een grondige restauratie van ruim 18 miljoen euro. Maar het commercieel succes blijft uit. “Na de restauratie is hier een treinmuseum in geweest maar dat is verkeerd gelopen en dat heeft veel stuk gemaakt aan het imago van de pier. Ook de horecazaken zijn op de klippen gelopen. De ligging is super, het is een monument en dat moeten we weer op de rails krijgen”, zegt Francis Vandendorpe, uitbater van de pier.

Naast een bioscoopprogramma pakt de Belgium Pier deze zomer onder meer ook uit met een Comedy festival met bekende Vlaamse standup-comedians.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier