Naar breuk binnen Open VLD?

Redactie KW

De twist over de bestuursverkiezing bij de Ieperse Open VLD dreigt uit te draaien op een breuk binnen de partij. De kans is reëel dat Emmily Talpe en Ann Bonte uit Open VLD stappen en als onafhankelijke gaan zetelen in OCMW- en gemeenteraad. Zij stellen absoluut niet meer te kunnen samenwerken met voorzitter Fabienne Dumortier.

Dumortier werd bij de jongste bestuursverkiezingen heel nipt bevestigd als voorzitter, maar tegenkandidate Emmily Talpe diende, gesteund door een aantal bestuursleden, klacht in bij de statutaire commissie van Open VLD. Vooreerst omdat volgens hen de vereiste meerderheid van de helft plus één niet was gehaald, anderzijds omdat ze menen dat er fouten zijn gebeurd bij de organisatie van deze verkiezingen.

De statutaire commissie stelde de klagers echter in het ongelijk. „Wij kunnen nu nog ons gelijk proberen te halen bij de Beroepskamer”, aldus een ontgoochelde Emmily Talpe. „We beraden ons hier nog over, maar de kans dat we het doen is toch vrij klein. Dan rest ons dus maar één mogelijkheid : uit de partij stappen, ook al hypothekeert dit wellicht mijn nationale ambities binnen Open VLD” . (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier