Naam Van Quickenborne valt bij nieuwe partij Jurgen Verstrepen (UPDATE)

Redactie KW

Margriet Hermans en Jurgen Verstrepen (LDD) zouden al een paar maanden aan een nieuwe politieke partij werken. Dat meldt vandaag.be. Er zou ook steun zijn van een paar andere bekende koppen, waaronder minister Vincent Van Quickenborne (Open VLD).

De nieuwe partij van Jurgen Verstrepen en Margriet Hermans zou V&H zou gaan heten. Verstrepen en Hermans, maar ook ‘Vlaams en Helemaal anders’. Op 18 maart komt er ‘een mededeling. Bij beide politici botert het momenteel niet in hun huidige partij.

Steun van Van Quickenborne?

Nog volgens vandaag.be zijn de twee mediafiguren ‘het huidige politieke bestel van onverantwoordelijkheid, eeuwige compromissen en partijpolitiek meer dan beu’. Ze zouden ook de steun krijgen van een aantal bekende politici. En daar zijn dus de namen van Vincent Van Quickenborne en Marie-Rose Morel al gevallen.

“1 april valt vroeg”

Maar zo’n vaart zal het allemaal niet lopen, want Van Quickenborne liet vrijdagnamiddag op Twitter weten dat hij geen plannen in die richting heeft. “1 april valt vroeg dit jaar”, klonk het laconiek bij de minister.

(FV voor kw.be)

>> West-Vlaamse weetjes en breaking news volgen op Twitter? Teken in op twitter.com/kweeet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier