Naam Mijn Restaurant stuit op protest voorstanders behoud ‘Het Duynenhuys’

Redactie KW

Meer en meer inwoners ergeren zich aan La Muse, de nieuwe naam die voor het historische pand Het Duynenhuys werd gekozen voor Mijn Restaurant. Volgens sommigen is het zelfs vanuit financieel/economisch standpunt een miskleun een ingeburgerde naam te weren.

Sinds de beslissing viel om het te restaureren pand Het Duynenhuys om te bouwen tot een goed draaiend restaurant leefde Nieuwpoort in de wolken. De stad zag er niet alleen een grote toeristische promotionele actie in, het was ook een uitstekende kans om het verloederde historische Duynenhuys te zien renoveren.

“Zonde”

Het was een eerste maal slikken toen het Knokse koppel Silke en Kristof eerst de naam l’ Amuse voor hun restaurant koos en daarna La Muse. “Zonde dat de naam Duynenhuys die vijf en een halve eeuw met Nieuwpoort verbonden is, uit de geschiedenis van de stad verdwijnt,” reageert Guido Demerre. “Ook al gaat het hier om een initiatief van particulieren, toch kan het stadsbestuur bepaalde dingen opleggen.” Demerre is de voorzitter van de Vrienden van het Patrimonium. Deze culturele vereniging bestudeert en volgt het lokale patrimonium op en dit op het gebied van de architectuur, urbanisatie, literatuur, geschiedenis en de publicaties…

(DCR)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 2 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier