Naaktfoto op computer kardinaal Danneels

Redactie KW

(UPDATE) Twee weken na de huiszoekingen op het aartsbisdom heeft kardinaal Danneels uit Kanegem zijn in beslag genomen computer en laptop nog niet terug. Onder andere een naaktfoto van een jong meisje op zijn harde schijf roept vragen op, schrijft Het Nieuwsblad. Het parket van Brussel laat ondertussen weten dat er voorlopig geen onderzoek komt naar de foto.

Het parket bevestigt wel dat er inderdaad een naaktfoto is gevonden, na een eerste oppervlakking onderzoek van de computer, maar betreurt dat dat nieuws ook uitlekte. “Het is één van de duizenden foto’s die bij een eerste oppervlakkige analyse van die computer zijn aangetroffen, en het is de enige foto die enigszins verdacht kan genoemd worden. Maar het gaat om een zogenaamde temporary file en volgens de specialisten van de Federal Computer Crime Unit kan iedereen onbewust een dergelijke foto op zijn computer krijgen bij het bezoek aan één of andere website.”

Meisje jonger dan tien

Bij het doorzoeken van die computers stootten speurders immers op een foto van een meisje jonger dan tien jaar, dat gehurkt in een
doucheruimte zit. Er kwamen ook enkele foto’s boven van schaars geklede vrouwen.

Specialisten van de federale politie proberen te achterhalen wanneer en hoe die foto’s op Danneels’ computer terechtkwamen. Danneels werd daarover dinsdag aan de tand gevoeld tijdens zijn urenlange verhoor, maar kon er naar verluidt geen verklaring voor geven.

Volgens specialisten is het een kwestie van dagen voor de speurders exact weten hoe die foto’s op zijn computer zijn beland.

(jv/belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier