Naakte Man boven ‘t Zand in Brugge is lek

Redactie KW

Het kunstwerk ‘Naakte Man’ van Pawel Althamer, dat boven ‘t Zand in Brugge hing, is lekgeslagen. Door rukwinden is een naad van de ballon opengescheurd. Het kunstwerk is niet langer te zien op ‘t Zand. Na de herstelling zal het kunstwerk te zien zijn op de zolder van het Sint-Jansmuseum.

De ‘Naakte Man’ is een kunstwerk in de vorm van een opblaaspop, die sinds vorige week woensdag zo’n 40 meter hoog boven ‘t Zand hing. Het werk is een ‘zelfportret’ van de Pool Pawel Althamer en maakt deel uit van de tentoonstelling Luc Tuymans: Een Visie op Centraal-Europa.

Lek

De pop zweefde sinds woensdag boven ‘t Zand in Brugge en kondigde de tentoonstelling aan in het kader van ‘Brugge Centraal’, een kunstenfestival dat werk van kunstenaars uit Centraal-Europa naar Brugge brengt.

De wind veroorzaakte eerst een klein lek in de opblaaspop, daarna scheurde een naad over een lengte van zo’n vijf meter. De pop is intussen weggehaald en wordt nu hersteld. Vanaf vrijdag wordt de pop opgehangen op de zolder van het Sint-Jansmuseum. Dat was trouwens ook de bedoeling: op 19 oktober zou de Naakte Man van ‘t Zand sowieso verhuizen naar het museum om daar deel uit te maken van de tentoonstelling.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Brugsch Handelsblad) van vrijdag 22 oktober 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier