Naakstrand viert tiende verjaardag

Redactie KW

Het naaktstrand in Bredene bestaat tien jaar. Dat wordt dit weekend uitgebreid gevierd door tal van naturisten-en nudistenverenigingen op het strand zelf. De tienduizend geregistreerde naturisten in ons land vonden de afgelopen tien jaar gemakkelijk de weg naar het strand, dat tot nu toe nog altijd het enige is aan onze kust. Naturistenverenigingen hopen nog altijd dat er elders naaktstranden bijkomen.

Favoriete plek

De komende maanden zal het naaktstrand van Bredene opnieuw duizenden bezoekers lokken. De open zone tussen Bredene en De Haan is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de favoriete plekken van naturisten.

Het naaktstrand is de enige zone in onze provincie waar je naakt mag zonnen en zwemmen. Al zijn er andere kustgemeentes die graag zo’n zone zouden inrichten. In Westende waren er lang plannen, maar het strand kwam er uiteindelijk niet.

Humor in je blootje
Dit weekend wordt tien jaar naaktstrand in Bredene uitgebreid gevierd, met een naakt optreden van Piv Huvluv, een strandpicknick en een academische zitting in het Staf Versluys-centrum. (MD)

-Kijk vanavond vanaf 18 uur naar het nieuws op Focus voor een volledig verslag-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier