Na verdwaalpalen binnenkort ook zeebanken aan de kust

Redactie KW

Media Consulting, het bedrijf dat verdwaalpalen zet op de Vlaamse en buitenlandse stranden, wil vanaf 2011 ook uitpakken met cirkelvormige zeebanken. Het gaat om een innovatief concept van ontwerper Bruun Leroy. Aan de banken kunnen tot 32 kinderen plaatsnemen om hun picknick te nuttigen.

Steun

Dominiek Vervaecke wil met zijn nieuw product inspelen op het gebrek aan goede eetplaatsen voor scholen die een dagtrip naar de zee maken. “Ik zie kinderen soms hun boterhammen nuttigen in een afgedankt bushokje of gewoon ergens te velde. De kinderen zijn de toeristen van morgen. Die moeten we goed ontvangen. Ik hoop voor mijn project steun te krijgen van het impulsprogramma Kust van de Vlaamse overheid. Aan de hele kust kan ik dan tot 30 banken plaatsen. Ze zullen in de buurt staan van toegankelijke toiletten. Want ook dat is een zorg bij schoolreizen”, zegt Vervaecke.

Stations

Media Consulting voert momenteel ook onderhandelingen om de verdwaalpalen die ‘s zomers op de stranden staan, ‘s winters in de treinstations onder te brengen. “Op die manier willen we de kust als vakantiebestemming het hele jaar bij de mensen brengen”, zegt Vervaecke.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier