Na topeditie iets minder volk op ‘Rock op het plein’ in Wervik

Redactie KW

Het gratis muziekfestival ‘Rock op het plein’ lokte gisterenavond iets minder volk dan vorig jaar. Toen was het een komen en gaan van zo’n 4.000 festivalgangers.

Tijdens het optreden van Kraantje Pappie stond het Sint-Maartensplein toch voor meer dan drie kwart vol. Ooit was Kraantje Pappie de trots van Nederland in het judo. Nu wil hij bij onze noorderburen en ook in ons land de beste rapper worden. Hij lokte vooral een opvallend jong publiek. Eerder deden The Wolf Banes hun ding. Terug van weggeweest want in 1992 waren de peetvader van de rock ‘n roll ook op Rock op het Plein.. Veel volk kwam ook nog voor de headliner Zornik en de afterparty met dj Christophe Lambrecht van Studio Brussel.

Voor de organisatoren was het bijna onmogelijk om de dertigste editie van vorig jaar te evenaren. Het was toen niet alleen prachtig weer, maar op de affiche stonden ook ronkende namen als De Mens, Daan en dj Regi. “In de lijn van de vorige edities zitten we qua opkomst zeer goed. We kunnen zeker niet klagen”, aldus voorzitter Gregory Volcke van de vzw Tobacco Town Music. “Het meeste volk kwam vorig jaar vooral voor dj Regi.”

(EDB-foto Luc Vanthuyne)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier