Na sluiting zwembad betaalt Deerlijk leerlingenvervoer naar andere zwembaden

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Deerlijk heeft beslist om vanaf 1 september het leerlingenvervoer tussen school en zwembad te betalen. Na de sluiting van het zwembad in Deerlijk moeten de scholen nu uitwijken naar andere gemeenten. De gemeente wil niet dat de scholen opdraaien voor die extra vervoerskosten.

Het gemeentebestuur is “van oordeel dat deze onverwachte uitgave niet ten koste mag gaan van andere uitgaven in het kader van pedagogische-didactische doeleinden, noodzakelijk om kwalitatief onderwijs te verstrekken.” Daarom heeft het bestuur beslist om het vervoer van en naar het zwembad voor de leerlingen van alle scholen die gevestigd zijn op het grondgebied van Deerlijk te betalen. Aan zeven scholen wordt die dienstverlening aangeboden: de vrije basisschool De Berk, de gemeentelijke lagere school De Beuk, basisschool De DRIESsprong, BBO De Kim, BLO De Sam, de vrije basisschool Belgiek en de vrije basisschool Sint-Lodewijk.

In totaal zullen er ongeveer 680 leerlingen gratis van en naar het zwembad vervoerd worden. Het geraamd kostenplaatje voor het gemeentebestuur bedraagt ongeveer 26.000 euro per schooljaar.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier