Na ramkraak raadt Poperinge handelaars aan om lid te worden van het Buurtinformatienetwerk

Redactie KW

Na de ramkraak van begin deze week op een juwelierszaak bestuderen stadsbestuur, ordediensten en partners hoe het veiligheidsgevoel in de stad meer kunnen versterken.

Burgemeester Christof Dejaegher wees eerder deze week al op de geplande uitbreiding van het netwerk van bewakingscamera’s in de binnenstad. Zo heeft de gemeenteraad het trouwens recentelijk beslist. Precies in de omgeving van de rotonde Hondstraat, Casselstraat, Duinkerkestraat en Gasthuisstraat kom dus nog een bewakingscamera, wat dan de laatste fase van dit netwerk is. Jammer genoeg staat de plaatsing pas volgend jaar op het programma.

Positieve bijdrage

Verder wil de burgemeester ook de werking van het BIN Poperinge opnieuw onder de aandacht brengen en stimuleren: “In ons land bestaan niet minder dan 521 BIN’s, waarvan uiteindelijk de bakermat in onze stad ligt. Deze samenwerkingsverbanden tussen burgers, de overheid en politiediensten hebben al veelvuldig hun grote waarde in de bestrijding van criminaliteit bewezen. Het buurtinformatienetwerk is dan ook een efficiënt, toegankelijk en goedkoop systeem. Particulieren en handelaars kunnen op die manier in dringende gevallen per sms én per mail verwittigd worden van verdachte gedragingen, crimineel gedrag of ander gevaar. Heel nuttig is dat zij daarbij van de politie preventief advies ontvangen, zodat men perfect weet hoe alert en voorkomend te zijn. Momenteel telt het Buurtinformatienetwerk in Poperinge een 80-tal leden. Nog meer Poperingenaars dienen te overwegen om lid te worden en hieraan mee te werken. Een BIN kan misdrijven als ramkraken wel niet verhinderen, maar het levert wel een enorme positieve bijdrage aan de sociale controle en is ook in woonwijken van nut.”

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier