Na mislukte homejacking in Rekkem zijn 4 verdachten opgepakt

Redactie KW

In Kortrijk zijn 4 jonge Noord-Fransen opgepakt op verdenking van een poging tot homejacking in de Moeskroenstraat in Rekkem. Ze werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Het is niet duidelijk of ze zijn aangehouden.

De verdachten, allen jonge twintigers, werden zaterdagochtend omstreeks 7 uur opgepakt in de Moeskroenstraat. Daar was eerder een homejackpoging geweest. Het Kortrijkse parket bevestigt het verhaal, maar wil er in het belang van het onderzoek niet meer over kwijt.

Mislukte poging

Zaterdag omstreeks 3.30 uur pleegden 4 daders een poging in de Moeskroenstraat in Rekkem, maar ze werden buitengewerkt door de slachtoffers en zijn gevlucht. Enkele uren later konden ze opgepakt worden door patrouilles van politiezone Grensleie en de federale politie van Kortrijk. De politiediensten van de grensstreek hebben de voorbije dagen hun patrouilles opgevoerd om de homejackers te betrappen.

Reeks inbraken

De voorbije weken kreunt de streek van Menen, Wevelgem en Izegem onder aanhoudende brutale woningbraken en garagediefstallen. Sinds begin augustus werden al een tiental feiten gemeld.

Woensdagnacht waren er nog 3 homejackpogingen in Rekkem, Lauwe en Wevelgem. Telkens ging het volgens de slachtoffers of getuigen om drie of vier daders die de deur probeerden in te beuken of te forceren om in de woning op zoek te gaan naar autosleutels van de wagens in de garage of op de oprit.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier