Na dertig jaar weer loopwedstrijd op Pius X

Redactie KW

Na zo’n dertig jaar wordt er weer gelopen op de Pius X-parochie. Vier enthousiastelingen organiseren op zaterdag 8 mei de Pius X-Run, in navolging van de straatcross van weleer. “We willen op die manier het sociale weefsel op de parochie versterken”, legt initiatiefnemer Wim Vandevelde uit. Per deelnemer gaat ook 1 euro naar vzw De Kier.

Er zit weer leven in de Pius X-parochie. Sinds een paar jaar is er een actieve parochiewerking, het parochiefeest werd al opgestart en ook de quiz werd nieuw leven in geblazen. Op zaterdag 8 mei komt daar nog een sportief luik bij: de Pius X-Run. Sportievelingen kunnen 5 of 10 km lopen op een parkeervrij parcours en ook de kinderen binden de loopschoenen aan.

“Al een jaar broeden”

„We lopen eigenlijk al een paar jaar te broeden op het idee om een loopwedstrijd op de parochie te organiseren”, vertelt Wim Vandevelde uit de Koolkappersstraat. „Het idee kwam er eigenlijk na een gesprek met mijn schoonvader Hugo Verhenne die zich nog heel goed de parochiefeesten met loopcross van begin jaren zeventig herinnert.” Ook Guy Allaert uit de Gouden Rivierlaan en lid van de parochieraad, was meteen voor het idee gewonnen.
De twee vrienden besloten uiteindelijk om er toch voor te gaan en ze vonden nog twee bondgenoten in Jos Mertens en Herman Hillaert, beiden uit de Vogelzanglaan.

(MVM voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 19 maart 2010

>> www.piusxrun.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier