Na de Koestraat nu ook een Kalverstraat in Rumbeke

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

De gemeenteraad van Roeselare keurde een reeks nieuwe straatnamen goed. Een daarvan is de Kalverstraat, voor een van de straten op de nieuwe verkaveling aan de… Koestraat in Rumbeke.

Andere nieuwe straatnamen op deze wijk tussen de Koestraat en de Maria’s Lindestraat zijn Hoendererf en Ganzenstraat. Door te opteren voor de namen van neerhofdieren, blijven er volgens de cultuurraad nog vrij veel mogelijkheden over om de straten te benoemen die in latere fases nog zullen worden getrokken in deze grote verkaveling, die trouwens officieel ook de naam ‘Wijk Neerhof’ zal meekrijgen. Arlette Temperman (Vlaams Belang) merkte op dat een kalf toch geen neerhofdier is, maar de keuze van die naam is dan weer ingegeven door de verwantschap met de koe van Koestraat.

Andere nieuwe straatnamen in Roeselare zijn Marelput en Mergelweg, in de verkaveling Izegemseaardeweg-Kleine Ardooisestraat, Overstatie voor de nieuwe straat in de verkaveling Koornstraat, en… Noordhof voor de nieuwe straat in de verkaveling Noordhof. (JRE)

Het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier