Na 2 jaar nog geen nieuw stadion voor Club Brugge

Redactie KW

Zondag is het precies 2 jaar geleden dat Club Brugge z’n plannen voor een nieuw stadion in Loppem uit de doeken deed. Met de bedoeling om dat snel te bouwen. Maar het ziet er niet naar uit dat de eerste steenlegging van het nieuwe voetbalcomplex er snel komt. Tot groot verdriet van Blue Army, de grootste supportersvereniging van Club Brugge.

Voor de leden van Blue Army, de grootste supportersvereniging van Club Brugge, waren de afgelopen twee jaar er van twijfel en hoop. Al die tijd probeerden ze op hun manier druk te zetten in het dossier rond het nieuwe stadion van club, maar zonder veel resultaat.
“Als supporter ben je constant bezig met de toekomst van je club. Ik denk niet dat er veel clubsupporters zijn die afgelopen maand er niet aan gedacht hebben”, zegt Leen Deschacht van Blue Army.

Club lokt per match tot 30.000 supporters, een niet te onderschatten electorale doelgroep dus. Volgens voorstanders van het Loppem-dossier misschien een reden waarom politici, met Vlaamse verkiezingen in juni, de knoop toch niet durven doorhakken.

“Misschien durven ze niet beslissen, maar als ze niet beslissen, kan het evengoed invloed hebben. Ik denk dat ze niet mogen vergeten, op het moment dat je naar het stemhokje trekt als club-supporter, je ook weet dat er géén beslissing genomen is. En je weet wie de schuldigen zijn. Dus ik denk dat géén beslissing nemen, zeker geen positieve invloed zal hebben op het stemgedrag van de clubsupporters, en misschien nog gewone, neutrale mensen uit de regio Brugge”, zegt Leen Deschacht.

Intussen haakten de afgelopen weken enkele Loppem-voorstanders van het eerste ogenblik af. VOKA West-Vlaanderen liet horen dat het nieuwe stadion voor hen niet persé in Loppem moet komen. Burgemeester Hendrik Bogaert van Jabbeke liet weten dat in zijn gemeente Club wel welkom is, vandaag deed Ignace Dereeper van Oudenburg hetzelfde. “Ergens word je dat gewoon, langs de andere kant heb je iets van: het kan niet blijven duren. Stel dat we opnieuw moeten beginnen, dan duurt het nog een tijdje. Moet het Loppem zijn? Als supporter, puur emotioneel bekeken zeg ik nee, maar rationeel zeg ik ja”, vertelt Leen Deschacht van Blue Army.

Club Brugge kondigt zelf ook nieuwe acties aan, die maakt ze volgende week bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier